Sós sütemények

Sajtos kifli

Készítette

 

Hozzávalók

 

1 pohár
Mizo natúr joghurt
1,5 dl
étolaj
1,5 dl
Mizo tej (2,8%-os)
5 dkg
friss élesztő
60 dkg
liszt
ízlés szerint
ízlés szerint
Mizo vaj
ízlés szerint
Mizo trappista sajt
ízlés szerint
Mizo füstölt sajt
1 db
tojás
ízlés szerint
szezámmag
ízlés szerint
reszelt sajt
ízlés szerint
köménymag

Elkészítés

 

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává dagasztjuk, és a duplájára kelesztjük. Ezután még egyszer dagasztjuk, kelesztjük, és 10 cipóra osztjuk. Kettesével mindet kör alakúra nyújtjuk. Az egyik lapot megkenjük vajjal, és rátesszük a másik tésztakorongot, de ezt már nem vajazzuk. 8 körcikkre osztjuk, a végükbe trappista vagy füstölt sajtot teszünk, majd a keskenyebb végük felé haladva feltekerjük. A kiflik tetejét a felvert tojással lekenjük, és ízlés szerint szezám- vagy köménymaggal, de reszelt sajttal is megszórhatjuk. 180 fokon aranysárgára sütjük.